När oförklarliga drömmar sker

För någon månad sedan drömmer jag en otäck dröm, skulle jag vilja säga. Jag var hemma i mitt hus och kände närvaron av en man (spöke). Jag var livrädd och försökte säga "ge dig av" eller "lämna mig i fred". Men min rädsla gjorde att jag inte fick ur mig några ord överhuvudtaget. Hur mycket jag en försökte så mumlade jag bara orden. När jag skulle gå ned för trappan i huset får jag se den andliga manen i form av en tomte. Han sträcker sig ut från en hyllavsats ovanför trappen och skrattar med ett skräckinjagande uttryck.

Lyckligt vis vaknar jag här...

Några veckor senare berättar min sambo om en dröm om ett andligt besök vi hade i huset. Denna drömmen hade också riktat in sig på trappan. Emanuel hade dock styrkan och talförmågan att be honom försvinna. Men han såg honom aldrig kände bara hans närvaro.

Detta har så klart bekymrat mig, jag som tror minst på detta. Dock väldigt mörkrädd. Då sambon haft besök innan men inte längre finns hos oss, undrar jag om det faktiskt besökt oss, men i drömmarna. För drömmer båda om exakt samma sak, känns det lurt.

I natt efter vi sätt skräckfilm och nerverna är lite på spänd. Är drömmen kanske inte konstigt att den uppkom. Ännu en gång i vårt hus kommer drömmen utspela sig i men nu i sovrummet.

Jag vet inte hur länge jag hade sovit, men vaknade av att jag kände en tyngd längst ned vid mina fötter. Santi tänkte jag, men vår dörr var ju stängd. Tyngden försvann en stund och sedan kände jag den igen. Utan att titta väcker jag Emanuel som rullar om för att hålla om mig och ber mig somna om. Tyngden försvann och jag förlorar mig själv in i en mardröm.

Denna gången får jag besök av ett kvinnligt spöke. Väldigt oklart om jag såg eller om hennes närvaro var så stark att det kändes som man kunde se henne. Jag kände mig rädd och även här kunde jag bara mumla fram orden om att hon skulle ge sig av.

I drömmen var det nästan som om Emanuel visste om henne, men hade inget gjort. Jag fick känslan av att hon hyste känslor för honom. Men när jag hade Emanuel vid min sida kunde jag säga " han är min"!

Emanuel log och här blir drömmen lite oklar och även känslorna. Känslan om hon accepterade detta eller inte är svag...

Min dag i bilder | | Kommentera |
Upp